ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Σας στέλνουμε τους προσωρινούς πίνακες μοριοδότησης υποψηφίων  για την Πλήρωση θέσεων Υπευθύνων , Αναπληρωτών Υπευθύνων και Μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.) των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παρακαλούμε για την ανάρτησή τους.
Σας γνωρίζουμε ότι ορίζεται πενθήμερη  προθεσμία ενστάσεων από 05-10-2012 έως και 11-10-2012 και ώρα 13:00 .
Οι ενστάσεις θα υποβληθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και θα εξεταστούν από το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. που θα συνεδριάσει  την 17-10-2012 , ημέρα Τετάρτη .
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν οι προφορικές συνεντεύξεις των υποψηφίων με το εξής πρόγραμμα:
· Για το Κ.Π.Ε. Καστρίου ώρα 09:30
· Για το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου ώρα 09:45
· Για το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας ώρα 10:00
· Για το Κ.Π.Ε. Σικυωνίων ώρα 10:30

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ Δ. ΜΙΣΘΟΣ

 

 

 

Εορτασμός Παγκόσμιας ημέρας εκπαιδευτικού

Η 5η Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού από την UNESCO.

Σε μια εποχή που ο  ρόλος του εκπαιδευτικού συχνά απαξιώνεται, πεποίθησή μας είναι ότι ο εκπαιδευτικός  αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας, ειδικότερα στον τομέα της διαμόρφωσης ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και αυριανών πολιτών.

Ο σύγχρονος εκπαιδευτικός καλείται να αναλάβει ρόλο εμψυχωτικό, συμβουλευτικό,  καθοδηγητικό, συνεργατικό και αλληλεπιδραστικό.  Δίνει έμφαση στη μάθηση ως μία κοινωνική διαδικασία και όχι ως απλή συσσώ­ρευση πληροφοριών.

Με την καθιέρωση της Ημέρας αυτής τονίζεται ο σημαντικός και πολυδιάστατος ρόλος των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και η προσφορά τους ευρύτερα στην κοινωνία.

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κάλεσε τα σχολεία αρμοδιότητάς της να αφιερώσουν μια διδακτική ώρα σε συζητήσεις, δημιουργικό παιχνίδι ή άλλες εκδηλώσεις, με στόχο να αντιληφθούν οι μαθητές τη σπουδαιότητα αλλά και τη δυσκολία του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού.

Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, σχετικό υλικό και χρήσιμοι σύνδεσμοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης (http://pelop.pde.sch.gr).

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

 

 

 

Πόστερ για τη μέρα του εκπαιδευτικού (στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά) http://www.5oct.org/2012/index.php/en/download-the-poster-2
UNESCO, World teacher's day http://www.worldteachersday.org/map/

 

Ακολουθούν συνημμένα έγγραφα.

Content View Hits : 280205