ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Thursday, 20 September 2012 13:31

Βραβείο Αειφόρου Σχολείου

Αποτελεί τιμή για την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η συμμετοχή τριών σχολείων μας, των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Αγίων Θεοδώρων και 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης στο σχολικό διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για το σχολικό έτος 2012-2013.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων που κέρδισε το Α΄ βραβείο στη βαθμίδα των Δημοτικών Σχολείων, καθώς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο που κατέλαβε την πολύ τιμητική 13η θέση. Καμία από αυτές τις διακρίσεις δε θα ήταν εφικτή χωρίς την πρωτοβουλία, την προσπάθεια και τη συνέπεια των εκπαιδευτικών και ειδικά των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Το έργο τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συναδέλφους μας.
Η έννοια του Αειφόρου Σχολείου συνοψίζει τα χαρακτηριστικά που επιθυμούμε να ενσωματωθούν στο νέο σχολείο: μαθητοκεντρικές και συμμετοχικές διδακτικές προσεγγίσεις, προστασία του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων του παιδιού, προώθηση της ειρηνικής συμβίωσης και της αποφυγής κάθε μορφής βίας. Τα πλεονεκτήματα του Αειφόρου Σχολείου δεν αφορούν μόνο στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματός μας στον πλανήτη, αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας των μαθητών, ώστε να δρουν μελλοντικά ως ευαισθητοποιημένοι -απέναντι στο περιβάλλον και τον συνάνθρωπό τους- πολίτες.

 

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας γνωρίζουμε ότι το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία του με την έκθεση «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας», που έχει εμπλουτιστεί και σημαντικές περιοδικές εκθέσεις που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-2013.

Σας γνωρίζουμε τις εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα υλοποιηθούν τη σχολική χρονιά 2012-2013:

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

1. «Το ταξίδι της φωνής» για το Νηπιαγωγείο και την Α και Β Δημοτικού

2. «Τα μηνύματα κρύφτηκαν στο μουσείο» για το Νηπιαγωγείο και την Α και Β Δημοτικού (ΝΕΟ)

3. «Η επικοινωνία παλιά και σήμερα» για την Γ και Δ Δημοτικού

4. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί ο τηλέγραφος» για την Ε και ΣΤ Δημοτικού

5. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το τηλέφωνο» για τη Ε και ΣΤ Δημοτικού

6. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο» για την Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού

7. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο» για την Ε και ΣΤ Δημοτικού (ΝΕΟ)

Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

1. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί ο τηλέγραφος» για το Γυμνάσιο

2. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το τηλέφωνο» για το Γυμνάσιο και το Λύκειο

3. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το κινητό τηλέφωνο» για το Γυμνάσιο και το Λύκειο

4. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο» για το Γυμνάσιο

5. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο» για το Γυμνάσιο και το Λύκειο (ΝΕΟ)

6. «Ήχος: ένα ταξίδι με τα κύματα» για το Γυμνάσιο και το Λύκειο (ΝΕΟ)

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας ξεκινούν από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, εκτός από τη δράση «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο» που θα ξεκινήσει στις αρχές 2013.

Η είσοδος και η συμμετοχή στις Εκπαιδευτικές Δράσεις είναι δωρεάν. Κάθε εκπαιδευτική δράση έχει διαφορετική διάρκεια και κυμαίνεται από 1-2 ώρες. Το Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες και είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Για τη συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με το προσωπικό του Μουσείου για να καθοριστεί η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψης, στα τηλέφωνα 2610996732, 969972, 969973.

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης των  περιφερειών αρμοδιότητάς σας καθώς και τις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης ευθύνης σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Συνημμένα : Έντυπα Μ.Ε.Τ. και αφίσες εκπαιδευτικών δράσεων

Ο Περιφερειακός Διευθυντής

Π/θμιας & Δ/θμιας  Εκπ/σης Δυτ.Ελλάδας

Γεώργιος Παναγιωτόπουλος

 

Content View Hits : 292920