ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
 
ΔΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
4ο Δ.Σ. ΑΡΓΟΥΣ (1ο ΜΕΡΟΣ - 2ο ΜΕΡΟΣ - 3ο ΜΕΡΟΣ)
 
ΔΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
 
ΔΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
 
ΔΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
 
ΔΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 
ΔΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 
 
ΔΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 
ΔΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
ΔΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
 
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
 
Σκοπός του μαθητικού διαγωνισμού "Να ζει κανείς ή να καπνίζει;" είναι να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να ενημερωθούν σχετικά με τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, να κινητοποιηθούν και να συμβάλουν δημιουργικά στην πρόληψη του καπνίσματος και στην προαγωγή ενός υγιούς τρόπου ζωής.
 
Τα σχολεία που έχουν υλοποιήσει σχετικά προγράμματα βραχείας ή μακράς διαρκείας μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με έργα άτομικά ή ομαδικά.
 
Κατηγορίες:
 
α) Δημιουργία αφίσας
Η αφίσα θα πρέπει να είναι εξ' ολοκλήρου πρωτότυπη δημιουργία των μαθητών και να είναι σε μορφή PDF, σε μέγεθος Α3. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν.
 
β) Δημιουργία spot ή βίντεο
Η διάρκεια του spot ή βίντεο δε θα πρέπει να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα 40''
Σε περίπτωση  χρήσης εικόνας παιδιών θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που αποκλείει την ταυτοποίησή τους και να υπάρχει γραπτή συγκατάθεση των γονεών.
Τα spot/βίντεο θα πρέπει να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου ή στο youtube ή σε κάποιον σχετικό ιστότοπο και στη συνέχεια θα αποσταλεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπάιδευσης μόνο ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link).
 
γ) Σύνθεση τραγουδιού
Τόσο η μουσική σύνθεση όσο και οι στίχοι θα πρέπει να είναι έργο μαθητών και να σταλεί σε μορφή mp3.  Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το μουσικό είδος.
 
δ) Δημιουργία παραμυθιού ή κόμικ
Δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 6 σελίδες συμπεριλαμβανομένης και της εικονογράφησης.
 
Όλα τα έργα θα αποσταλούν μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  και θα πρέπει να επισυνάπτεται μια σύντομη περιγραφή των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μονάδα.
 
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων: Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014
 
Για την ημερομηνία της εκδήλωσης βράβευσης θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
 
 
Πληροφορίες: Άννα Κούκλη, 2710230237, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
             Μαρία Πλιώτα, 2710230237
             Εύη Χρήστου, 2710230115
 
 
 
Content View Hits : 306932