ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Βιογραφικό του Δημήτριου Ι. Οικονομόπουλου

Γεννήθηκε το 1966 στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στη Νέδουσα όπου και τελείωσε το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο της. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τη φοίτησή του, στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο της Καλαμάτας.
Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Συμπληρωματική ειδίκευση στην επιστήμη της Στατιστικής» του Τμήματος Στατιστικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ακόμη, έχει τις παρακάτω ετήσιες επιμορφώσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΕΛΚΕ) «Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή» & «Κατάρτιση στην Επιστήμη της Ψυχολογίας».
Έχει εργαστεί, για πάνω από είκοσι πέντε χρόνια σε ολιγοθέσια και πολυθέσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Ν. Μεσσηνίας και του Ν. Λακωνίας. Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής σε πολυθέσια δημοτικά σχολεία (4ο 6/Θ Δ. Σ. Μεσσήνης, 24ο 12/Θ Δ. Σ. Καλαμάτας & 9ο 12/Θ Δ. Σ. Καλαμάτας), ως Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Π.Ε.Ν. Μεσσηνίας και ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, ανακοινώσεις σε συνέδρια, συγγράψει βιβλία-έρευνες για την εκπαίδευση (αυτοέκδοση & εκδόσεις Έλυτρον) και δημιουργήσει CD με επεξεργάσιμα αρχεία απαραίτητα για τη λειτουργία του Σχολείου.

Βιογραφικό του Παναγιώτη Ν. Πετρόπουλου

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1970 και κατάγεται από τη Λογγά Μεσσηνίας. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής και πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Πολιτισμικών Αγαθών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» (τίτλος διπλωματικής εργασίας «Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία του Ψηφιακού Σχολείου»), Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών (ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) και έχει επιμορφωθεί στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Η επαγγελματική και διοικητική του εμπειρία συμπεριλαμβάνει τη θητεία του ως αναπληρωτή αιρετού ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, και ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου, ως υπευθύνου στο ΓΡΑΣΕΠ του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας, ως μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Μεσσηνίας, ενώ έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και της ΠΕΚΑΠ Πελοποννήσου. Είναι εισηγητής σε σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν θέματα εκπαίδευσης, έχει δημοσιεύσεις σε εκπαιδευτικά συνέδρια και έχει διδάξει στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας και στο ΙΕΚ Καλαμάτας. Εργάζεται με οργανική θέση στο 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας  ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε με θητεία στο ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας.

Content View Hits : 309393