ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (93)

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 8.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Μισθού, με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Η σύσκεψη θα αφορά το συντονισμό ενεργειών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων και θα λάβει χώρα στα γραφεία της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης.

Στις 12.00 μ.μ. θα τελεστεί Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρο, για τη νέα χρονιά, ο οποίος στη συνέχεια θα ευλογήσει και την πίτα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης.

Παρακαλούμε να καλύψετε την τελετή του Αγιασμού και την κοπή της πίτας.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Ακολουθεί συνημμένο έγγραφο.

Σήμερα, Τρίτη 19 1ουνίου 2012, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης, στην οποία κυρίαρχο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υλοποίηση - από τη νέα σχολική χρονιά - πιλοτικού προγράμματος με σκοπό τη συστηματική ενασχόληση και τη   μύηση των μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πολιτιστικά θέματα.

Ειδικότερα, τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου όσο  και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,  τόνισαν την αξία της επαφής των μαθητών με τον πολιτισμό και όλες τις μορφές τέχνης. Επεσήμαναν  την ανάγκη καλλιέργειάς τους στα σχολεία και κατέληξαν πως απαιτείται  άμεση υποβολή συγκεκριμένης πρότασης με το περιεχόμενο του προγράμματος και τα χρονικά του πλαίσια. Η προτεινόμενη θεματολογία θα αφορά στη φωτογραφία, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προτίθεται να προωθήσει μια σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων Ελλήνων ποιητών στα σχολεία της Περιφέρειας.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα «αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, εκφράζοντας την απόλυτη  ικανοποίησή  τους για την ανταπόκριση των μαθητών των σχολικών μονάδων και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης  της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι  οι πέντε  καλύτερες δημιουργίες των μαθητών θα προβληθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δράμας, ενώ στη συνέχεια, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, θα βραβευθούν οι μαθητές με τις ωραιότερες παρουσιάσεις.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Content View Hits : 309726