ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Administrator

Σχετικά με τον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων Και Περιοδικών της Εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δόθηκε παράταση στην κατάθεση συμμετοχών, μέχρι και 17 Απριλίου 2012.

Οι συμμετοχές θα αποστέλλονται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», Μιχαλακοπούλου 80, Τ.Κ. 11528, Αθήνα, με την ένδειξη : «Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων» και θα γίνονται δεκτές μέχρι και 17 Απριλίου (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ΤΗΛ. 211 3658398, FAX. 211 3658301.

 

 

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας ξεκίνησε στο τέλος Φεβρουαρίου μια πανελλαδική μαθητική καμπάνια με τίτλο: «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου». Στόχος της καμπάνιας αυτής είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές του τόπου τους και στη συνέχεια να τον προβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να αποτελέσει προορισμό για εκδρομές μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η συμμετοχή στην καμπάνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι μαθητές ετοίμασαν μικρά βίντεο και φωτογραφίες προβάλλοντας τον τόπο τους, τα «έντυσαν» με μουσικές, τραγούδια και δικές τους συνθέσεις δημιουργώντας  έτσι ένα πρωτότυπο υλικό τουριστικής προβολής. Όλα τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου (http://vod.sch.gr) που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.

Η καμπάνια «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου» κορυφώνεται  την Κυριακή 1η Απριλίου με δράσεις που θα γίνουν στις έδρες των Νομών όλης της Ελλάδας και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικούς περιπάτους στο ιστορικό κέντρο των πόλεων, ποδηλατοδρομίες, ζωγραφική, γκράφιτι, εκπαιδευτικές επισκέψεις  σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα δράσεις σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) για τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ως εξής:

ΑΡΚΑΔΙΑ:

• Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Ελάτε να γίνουμε γιουνιπερογνώμονες», στο δάσος της Μαλεβής Κυνουρίας για 45 γονείς και μαθητές με θέμα το δασικό οικοσύστημα.

• Εργαστήρι ζωγραφικής στην πλατεία του Άρεως στην Τρίπολη για 40 γονείς και μαθητές με θέμα :  «Παραδοσιακά κτίρια της πόλης μας». (09:45 -13:30)

•  Περιβαλλοντικό μονοπάτι και καλλιτεχνικό εργαστήρι με θέμα «Κατασκευές  με υλικά της φύσης» στο άλσος του Αγίου Γεωργίου Τριπόλεως για 40 γονείς και μαθητές. (09:45 – 13:00)

ΑΡΓΟΛΙΔΑ:

• ΑΡΓΟΣ:  Υλοποίηση του Προγράμματος του ΚΠΕ Νέας Κίου με θέμα "Άργος, μια πόλη ταξιδευτής στην Ιστορία", με Ομάδες μαθητών της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης.

•ΝΑΥΠΛΙΟ: Υλοποίηση του Προγράμματος του ΚΠΕ Νέας Κίου με θέμα "Ναύπλιο, ταξίδι στο παρελθόν",  με ομάδες μαθητών της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης.

• Κοινή Μουσική Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με Σχολείο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας 2 Απριλίου στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο του Άργους.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου (10:30-13:00),

• ξενάγηση στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο

• ζωγραφική, φωτογραφία, θεατρικό παιχνίδι.

ΛΑΚΩΝΙΑ:

Στο ΚΠΕ Μολάων,

•παρουσίαση και προβολή των βίντεο και φωτογραφιών που ετοίμασαν οι μαθητές για την καμπάνια «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου».

• εικαστικό πρόγραμμα  «Δημιουργώ το χάρτη της περιοχής μου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:

• Στην Καλαμάτα (για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου και τους συνοδούς τους) το Πρόγραμμα: «Καλαμάτα: Από το κάστρο ως την παραλία, περιβάλλον και ιστορία», περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τη βοήθεια σχετικού υλικού και δραστηριοτήτων. (09:30 - 13:00)

•Στην αρχαία Μεσσήνη (για μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου και τους συνοδούς τους) το Πρόγραμμα: «Αρχαία Μεσσήνη, ένα παράδειγμα αειφορικής διαχείρισης από το παρελθόν»,   περιήγηση στα τείχη και τον αρχαιολογικό χώρο με τη βοήθεια σχετικού υλικού και δραστηριοτήτων. (09:30 -13:00)

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

 

 

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, παρέθεσε συνέντευξη τύπου σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους και κυρίως για τη λειτουργία Βαθμολογικού Κέντρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τη σπουδαιότητα ύπαρξης Βαθμολογικού Κέντρου στην Περιφέρειά μας, μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Έκανε σαφές ότι αυτό θα οδηγήσει στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καθώς εξάγονται ουσιαστικά συμπεράσματα για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, γίνονται πιο κατανοητές οι απαιτήσεις των εξετάσεων και αποκτάται πολύτιμη εμπειρία από τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, τονώνεται η αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση των καθηγητών-βαθμολογικών με θετικές επιδράσεις και για τους μαθητές τους. Τέλος, επεσήμανε την αδιαμφισβήτητη ανάγκη, όσων θα εμπλακούν στη διαδικασία της βαθμολόγησης, να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ευθύνης τους, ώστε να επιτευχθεί αντικειμενική και αδιάβλητη αξιολόγηση των παιδιών που κοπίασαν μαζί με τις οικογένειές τους γι’ αυτές τις εξετάσεις.

Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι το νέο βαθμολογικό κέντρο θα στηριχθεί από όλους και θα λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

 

Ακολουθεί συνημμένο έγγραφο.

Ακολουθεί συνημμένο έγγραφο.

Content View Hits : 308158