Τραυματισμοί στο σχολείο και Πρώτες Βοήθειες

” Όσα φέρνει η ώρα …. ” λέει η λαϊκή σοφία. Πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε απρόσμενες και δυσάρεστες καταστάσεις, οι οποίες  αφορούν σε κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ένας μαθητής μας και που μας κάνουν να νιώθουμε ανήμποροι.

Κι όμως ακόμη και στην πιο δύσκολη των περιστάσεων μερικές απλές γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν κυριολεκτικά να σώσουν ζωές.

Τα παιδιά, ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες, είναι από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και ότι δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, για αυτό και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα. Και το γεγονός ότι περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε χώρους εκπαίδευσης (Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Σχολεία), έχει σαν  αποτέλεσμα τα παιδικά ατυχήματα σε ένα μεγάλο ποσοστό τους να συμβαίνουν στους χώρους αυτούς ή κατά τη μεταφορά προς και από το σχολείο. Για τους λόγους αυτούς, είναι σημαντικό να μάθουν από μικρή ηλικία να προστατεύουν τον εαυτό τους και να μην τον θέτουν σε κίνδυνο, κανόνας βασικός και για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στο σχολείο.

Ατύχημα ή Κάκωση είναι κάθε βλάβη του οργανισμού, μόνιμη ή παροδική, η οποία προέρχεται από εξωγενή αιτία,  βίαιη, τυχαία, αιφνίδια και ανεξάρτητη από τη θέληση του ατόμου.


Σελίδα 1Σελίδα 11. Κακώσεις αρχικήΣελίδα 1Σελίδα 1


Σελίδα 1Σελίδα 1Σελίδα 1Σελίδα 1Σελίδα 1


Σελίδα 1Σελίδα 1Σελίδα 1Σελίδα 1Σελίδα 1

 

 

Σελίδα 1

Σελίδα 2

Σελίδα 3

Σελίδα 4


Home 1Φυσική αγωγή επιστροφή

 

 

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει.