Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας, κτλ).

Σε σχέση με την σχολική εκπαίδευση:

Μέσω της δράσης ΚΑ1 παρέχει την δυνατότητα σε στελέχη σχολικών μονάδων και σε προσωπικό τοπικών ή περιφερειακών σχολικών αρχών που είναι επικεφαλής Εθνικής Κοινοπραξίας να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα.

Μέσω της δράσης ΚΑ2 παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής σε Στρατηγικές Συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας σε Συμμαχίες Γνώσης, σε Τομεακές Συμμαχίες Δεξιοτήτων και σε δράσεις Ανάπτυξης Δυνατοτήτων στον τομέα της νεολαίας.

Η ΠΔΕ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, παρέχει την δυνατότητα ενημέρωσης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Πραγματοποιεί ημερίδες δια ζώσης και εξ αποστάσεως με θέματα που αφορούν στην ενημέρωση αλλά και σε πρακτικές συμβουλές σχετικά με τις διαδικασίες υποβολής ενός σχεδίου. Τα σχολεία θα λαμβάνουν, κατά περιόδους προσκλήσεις για συμμετοχή σε ημερίδες ή διαδικτυακές συναντήσεις με αντίστοιχη θεματολογία.

Βασικό ενημερωτικό υλικό

Βασικότερη πηγή του υλικού που παρουσιάζεται στις συναντήσεις είανι ο ιστότοπος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, το οποίο αποτελεί ναι την αρμόδια Εθνική Αρχή τους Προγράμματος Erasmus+. Παρακάτω παρατίθενται σύνδεσμοι που παρέχουν σημαντική πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα.

Για ανακοινώσεις σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα δέιτε εδώ

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Erasmus+ και όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον προωθητή των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Πελοποννήσου, Παπαδόγιαννη Ηλία (τηλ 2710230789, email: papadogiannis[at]pdepelop.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *