ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ακολουθεί συνημμένο έγγραφο.

Σήμερα, Τρίτη 19 1ουνίου 2012, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης, στην οποία κυρίαρχο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υλοποίηση - από τη νέα σχολική χρονιά - πιλοτικού προγράμματος με σκοπό τη συστηματική ενασχόληση και τη   μύηση των μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πολιτιστικά θέματα.

Ειδικότερα, τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου όσο  και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,  τόνισαν την αξία της επαφής των μαθητών με τον πολιτισμό και όλες τις μορφές τέχνης. Επεσήμαναν  την ανάγκη καλλιέργειάς τους στα σχολεία και κατέληξαν πως απαιτείται  άμεση υποβολή συγκεκριμένης πρότασης με το περιεχόμενο του προγράμματος και τα χρονικά του πλαίσια. Η προτεινόμενη θεματολογία θα αφορά στη φωτογραφία, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προτίθεται να προωθήσει μια σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων Ελλήνων ποιητών στα σχολεία της Περιφέρειας.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα «αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, εκφράζοντας την απόλυτη  ικανοποίησή  τους για την ανταπόκριση των μαθητών των σχολικών μονάδων και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης  της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι  οι πέντε  καλύτερες δημιουργίες των μαθητών θα προβληθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δράμας, ενώ στη συνέχεια, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, θα βραβευθούν οι μαθητές με τις ωραιότερες παρουσιάσεις.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και με στόχο την άρτια προετοιμασία και οργάνωση, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή τους, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, αύριο Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, θα πραγματοποιήσει τις εξής συσκέψεις:

Στις 9.30 π.μ. με τους Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου οι αρμόδιες εκπαιδευτικές υπηρεσίες θα διασφαλίσουν τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και να επιληφθούν των προβλημάτων, που τυχόν προκύψουν (Γραφεία Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης,  Τ. Σεχιώτη 38-40, Τρίπολη).

Στη συνέχεια με την επιτροπή του 59ου Βαθμολογικού Κέντρου με  έδρα την Τρίπολη, αναφορικά με τη στελέχωση και ομαλή λειτουργία του (Πελάγους 1, Τρίπολη).

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

 

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου, οργανώνει ημερίδα ενημέρωσης των μαθητών των Λυκείων του Δήμου Τρίπολης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 12.00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

 

Η Πανελλαδική Καμπάνια του Υπουργείου Παιδείας «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου» ολοκληρώθηκε για τη φετινή χρονιά την περασμένη Κυριακή 1η Απριλίου 2012. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανέλαβε την πρωτοβουλία για την οργάνωση και το συντονισμό των κεντρικών  εκδηλώσεων  που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς ευθύνης της σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στη Μεσσηνία έγινε περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Καλαμάτας  και στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης με τη βοήθεια εκπαιδευτικού υλικού και δραστηριοτήτων, καθώς και συναυλία της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Στην Αρκαδία, υλοποιήθηκε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα το δασικό οικοσύστημα της Μαλεβής, εργαστήρι ζωγραφικής στην πλατεία του Άρεως στην Τρίπολη με θέμα «Παραδοσιακά κτίρια της πόλης μας» και περιβαλλοντικό μονοπάτι και καλλιτεχνικό εργαστήρι με θέμα «Κατασκευές με υλικά της φύσης» στο άλσος Αγίου Γεωργίου Τρίπολης.  Στην Αργολίδα, στο Ναύπλιο έγινε παρουσίαση της πόλης του Ναυπλίου και στη συνέχεια παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης,  καθώς και ζωγραφική με θέμα «Προβάλλω και διαφημίζω τον τόπο μου σε άλλους μαθητές της Ελλάδας ή και του εξωτερικού». Στο Άργος υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Άργος, ένας ταξιδευτής στην ιστορία». Στην Κορινθία, οργανώθηκε ξενάγηση στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι για μαθητές και γονείς. Στη Λακωνία, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Μολάων παρουσιάστηκε το υλικό που ετοίμασαν οι μαθητές για να προβάλουν τον τόπο τους (βίντεο, φωτογραφίες, εικαστικές δημιουργίες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις αυτές ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς συμμετείχαν συνολικά πάνω από 500 μαθητές και γονείς.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει όλα τα βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές  με θέμα «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου» και να δημιουργήσει ένα ενιαίο υλικό προβολής της περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο. Ήδη, στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου http://pelop.pde.sch.gr έχουν αναρτηθεί οι ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών όλης της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Πέτρος Μισθός, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων στο πρόγραμμα «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου» και ευχαρίστησε τα μέλη των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας, Καστρίου και Νέας Κίου για την άρτια οργάνωση των κατά τόπους εκδηλώσεων, καθώς και όσους  Διευθυντές Εκπαίδευσης και υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων προώθησαν με ζήλο και στήριξαν τις δράσεις αυτές. Ελπίδα όλων των υπευθύνων της καμπάνιας αυτής είναι η αγάπη των μαθητών για τον τόπο τους να γίνει πράξη και να εκφραστεί μέσα από τις σχολικές δράσεις τους .

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

 

Content View Hits : 309390